تحقیق تاثیر قیمت تضمینی در واکنش عرضه غلات

تحقیق تاثیر قیمت تضمینی در واکنش عرضه غلات تحقیق تاثیر قیمت تضمینی در واکنش عرضه غلات

دسته : اقتصاد

فرمت فایل : rar

حجم فایل : 4415 KB

تعداد صفحات : 32

بازدیدها : 265

برچسبها : کشاورزی قیمت تضمینی عرضه غلات

مبلغ : 12000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق اقتصاد کشاورزی و زراعت - پاورپوینت تاثیر قیمت تضمینی در واکنش عرضه غلات

پاورپوینت تحقیق تاثیر قیمت تضمینی در واکنش عرضه غلات

مقدمه

اختلال در بازار محصولات کشاورزی ناشی از سیاستهای نادرست کشاورزی دولتها، آن قدر آشکار است که نمی توان نسبت به آن بی توجه بود آنچه که اهمیت دارد این است که کدام دلایل، دخالت در بخش کشاورزی را ضروری می سازد و چرا علی رغم تعیین منافع تئوریک آزادسازی تجاری، رفع این موانع در هیچ یک از بخشهای اقتصادی به اندازه رفع موانع در این بخش با مشکل مواجه نبوده است.

دلایل حمایت از بخش کشاورزی

تامین امنیت غذایی

کم کشش بودن تقاضای بیشتر محصولات کشاورزی

عدم توانایی تعدیل عرضه محصولات در ﭘاسخ به نوسانهای کوتاه مدت.

انتقال از اقتصاد مبتنی بر کشاورزی به یک اقتصاد مبتنی بر صنعت مستلزم استفاده از سیاستهای حمایتی است. به عبارت دیگر از آنجا که افزایش کارایی در بخش صنعت بیشتر از بخش کشاورزی است و براساس قانون انگل افزایش درآمد باعث می شود سهم کمتری از درآمد صرف مواد غذایی شود، رابطه مبادله به زیان بخش کشاورزی تغییر کرده و سهم این بخش در تولید ناخالص ملی کاهش یافته است. بدین منظور برای سودآور کردن فعالیتهای کشاورزی معمولا دولت ها با روشهای مستقیم و غیرمستقیم، در بازار این محصولات دخالت کنند....

در این تحقیق به منظور بررسی کارایی سیاستهای حمایتی اتخاذ شده، تاثیر رایجترین سیاست حمایت قیمتی یعنی قیمت تضمینی، در واکنش عرضه برخی از مهمترین غلات از جمله گندم، جو و ذرت دانه ای با استفاده از مدل خود رگرسیون با وقفه گسترده طی دوره 1369- 1385 بررسی شد.

نتیجه گیری و پیشنهادات

بخش کشاورزی نقش کلیدی در امنیت غذایی یک کشور دارد، حمایت از آن بر کسی ﭘوشیده نیست. در ایران نیز سیاستهایی اتخاذ شده است که بازنگری آنها می تواند در برنامه ریزی و اجرا، سیاستگذاران را یاری نماید.

قیمت تضمینی گندم، سالانه به طور متوسط از رشدی معادل 20/57 درصد برخوردار بوده در صورتی که سطح زیرکشت و تولید آن 1/05 و 4/38 درصد رشد داشته که نشان دهنده ناکارایی سیاست تعیین قیمت تضمینی در افزایش انگیزه کشاورزان به منظور افزایش تولید و سطح زیرکشت گندم می باشد.

از این رو تشویق کشاورزان به افزایش تولید و سطح زیرکشت از طریق افزایش قیمت تضمینی باعث افزایش هزینه دولت می شود و از طرف دیگر افزایش قیمت تضمینی باعث کاهش سطح زیرکشت سایر محصولات خواهد شد. بنابراین، ﭘیشنهاد می شود که افزایش قیمت تضمینی از سوی دولت با توجه به سطح زیر کشت گندم در کشور انجام گیرد و تا حد امکان سیاستهای دیگری به منظور افزایش عملکرد در واحد سطح در نظر گرفته شود...

همراه منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید