دسته : حسابداری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 599 KB
تعداد صفحات : 100
بازدیدها : 246
برچسبها : ثبات سود اقلام تعهدی شرکتهای پذیرفته بورس
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلچکیده
اقلام تعهدی و نقدی درآمدها اشارات متفاوت بر ثبات سود و در نتیجه کیفیت درآمدها دارد. یکی از ویژگی های کیفی مهم سود؛ پایداری سود است که دوام وثبات سود رانشان می دهد. تحقیق حاضر نیز تاثیر مالکیت سهام مدیریت را بر ارتباط بین ثبات سود و اقلام تعهدی حسابداری در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال 1386-1383را مورد بررسی قرار می دهد. در این تحقیق برای هرکدام از اجزای اقلام تعهدی درجه ای از قابلیت اتکاﺀ پیش بینی شده است و تاثیر هر کدام از این اجزاﺀ را بر پایداری سود مورد بررسی قرار دادیم. نتایج تحقیق نشان می دهد پایداری اقلام تعهدی سود کمتر از اقلام نقدی آن است٬ همچنین رابطه معنی دار مثبتی بین قابلیت اتکای اجزای تعهدی با پایداری سود وجود دارد و نیز یک رابطه غیر خطی بین درصد مالکیت سهام مدیریت با ثبات سود وجود دارد. در واقع کیفیت سود (پایداری سود) از طریق مجموع تعهدات اندازه گیری می شود.
مقدمه
تداوم انقلاب صنعتی در قرن نوزدهم، ایجاد کارخانه های بزرگ و اجرای طرحهای عظیم صنعتی نیازمند سرمایه های کلان بود. تأمین چنین سرمایه هایی از امکانات مالی یک یا چند سرمایه گذار فراتر بود و از سویی، یک یا چند سرمایه دار نیز آمادگی پذیرفتن خطر تجاری چنین فعالیتهای بزرگی را نداشتند. از این رو، شرکتهایی شکل گرفت که مسئولیت صاحبان سرمایه آنها محدود به مبلغ سرمایه گذاریشان بود و در قالب چنین مشارکتهایی، سرمایه های کوچک تجهیز و راه حل مناسبی برای تأمین سرمایه های کلان و توزیع مخاطرات تجاری فراهم آمد. سرمایه های چنین شرکتهایی به سهام تقسیم و سهام آنها قابل نقل و انتقال بود. رواج معاملات سهام باعث رونق بازار سرمایه و مشارکت صاحبان سرمایه های کوچک در این بازار شد. تنظیم نحوه اداره شرکتهای سهامی و روابط بین صاحبان سهام از طریق وضع قوانین و مقررات توسط دولتها، نظم یافتن بخشی ازمعاملات اوراق بهادار با ایجاد بورسهای اوراق بهادار از جمله عوامل دیگری بودند که به تشکیل شرکتهای سهامی و فزونی سرمایه گذارانی انجامید که نه مستقیماً در اداره شرکتها مشارکت داشتند و نه دارای چنین تمایلی بودند. شرکتهای سهامی توسط هیئت مدیره ای اداره می شود که معمولاً از سهامداران بزرگ تشکیل شده و منتخب آنان هستند. ادامه فرآیند تحول در مناسبات مالکیت و اداره سرمایه در کشورهای توسعه یافته صنعتی به پیدایش گروه تازه ای از مدیران کار آزموده و حرفه ای انجامید که در عین اقتدار کامل در اداره واحدهای اقتصادی، گاه در سرمایه آنها سهمی داشتند. در این فصل، به ارائه بیان مسئله، ضرورت تحقیق، اهداف تحقیق، فرضیه های تحقیق، روش تحقیق، جامعه ونمونه آماری تحقیق، ابزار گردآوری داده ها، ابزار تجزیه و تحلیل داده ها، قلمرو تحقیق و تعاریف واژه ها و اصطلاحات پرداخته می شود.
تحلیل گران مالی، مدیران و سرمایه گذاران توجه خاصی به سود گزارش شده دارند. پیش بینی های سود به سرعت بین استفاده کنندگان منتشر می شود و هر گونه بازنگری در آن بطور جدی و دقیق دنبال می شود. چون پاداش مدیران بر مبنای رقم سود تعیین می شود، لذا آنها سعی می کنند رشد سود را حفظ کنند. خبر عدم موفقیت شرکتی در رسیدن به سود مورد انتظار به سرعت باعث کاهش قیمت سهام می شود. و شرکت هایی که به انتظارات سود خود دست یابند، از طرف سرمایه گذاران مورد استقبال قرار می گیرند.
توجه بیش از حد به رقم سود خالص باعث شده استفاده کنندگان از این نکته غافل شوند که رقم نهایی سود، حاصل یک فرآیند مفصل حسابداری است که در هر مرحله از آن امکان اعمال نظر توسط مدیران وجود دارد. از طرف دیگر استانداردهای حسابداری نیز در برخی موارد راه گریزیرا در زمان و اندازه گیری درآمدها و هزینه ها فراهم کرده است. که با وجود توجه بیش از حد به سود خالص از طرف استفاده کنندگان، مدیریت این انگیزه را پیدا می کند تا به منظور حفظ رشد پایدار سود، در اعمال استانداردهای حسابداری به صورت سلطه جویانه ای عمل کند.
در این میان برخی تلاش ها جهت گریز از توجه صرف به رقم سود خالص، نظر استفاده کنندگان را به اقلام تشکیل دهنده سود معطوف کرده است. بنابراین، علاوه بر سود خالص، اقلام تعهدی سود نیز باید مورد توجه قرار گیرد. و سرمایه گذاران در برآوردهای خود از سود خالص تعدیل شده بابت کیفیت اقلام تعهدی استفاده کنند.
اقلام تعهدی بیانگر تفاوت بین سود حسابداری و جزء نقدی آن است. که شامل تغییرات در موجودی کالا، حساب های دریافتنی و حساب های پرداختنی است. در صورتی که اقلام تعهدی مثبت بزرگ باشد، بیانگر این نکته است که سود حسابداری از وجوه نقد حاصل از عملیات واحدهای تجاری بسیار بیشتر است. البته باید توجه داشت که این تفاوت به دلیل اعمال اصول حسابداری در مورد زمان و نحوه شناسایی درآمدها و هزینه ها( اصل شناخت درآمد و اصل تطابق)است.
فهرست مطالب
چکیده
فصل اول کلیات تحقیق
مقدمه
شرح و بیان مسئله تحقیق
ضرورت تحقیق
اهداف تحقیق
فرضیه های تحقیق
روش تحقیق
جامعه و نمونه آماری تحقیق
ابزار گردآوری داده ها
ابزار تجزیه و تحلیل داده ها
قلمرو تحقیق
قلمرو موضوعی تحقیق
قلمرو مکانی تحقیق (جامعه آماری )
قلمرو زمانی تحقیق
تعریف عملیلاتی مفاهیم و واژگان اختصاصی به کار رفته در تحقیق
ساختار تحقیق
فصل دوم مروری بر ادبیات تحقیق و پیشینه تحقیق
مقدمه
هموارسازی سود و کیفیت اقلام تعهدی
اقلام تعهدی و شیوه اندازه گیری آن ها
دارایی ها و شیوه ی اندازه گیری آنها
بدهی ها و شیوه اندازه گیری آن ها
پایداری سود(ثبات سود)
چهارچوب نظری حاکمیت شرکتی
نظریه نمایندگی
نظریه هزینه معاملات
نظریه ذینفعان
نظریه ذی نفعان در برابر نظریه نمایندگی
نظریه نمایندگی در برابر نظریه هزینه معاملات
مفاهیم و تعاریف حاکمیت شرکتی
سیستمهای حاکمیت شرکتی
مالکیت سهام مدیریت
مالکیت سهام مدیریت
مالکیت سهام مدیریت و همسویی منافع
مالکیت سهام مدیریت وقرارداد موثر
سهامداران عمده
پیشینه موضوع تحقیق
تحقیقات انجام شده در سایر کشورها پیرامون موضوع تحقیق
تحقیقات انجام شده در ایران پیرامون موضوع تحقیق
فصل سوم روش اجرای تحقیق
مقدمه
روش تحقیق
جامعه و نمونه آماری تحقیق
فرضیههای تحقیق
تعریف عملیاتی متغیرهای تحقیق
متغیر وابسته
متغیرهای مستقل
متغیرهای کنترلی
روش و ابزار گردآوری اطلاعات
روش تجزیه و تحلیل اطلاعات و آزمون فرضیه ها
فصل چهارم تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
آمار توصیفی
آزمون نرمال بودن
بررسی اعتبار مدل
آزمون فرضیه های تحقیق
فصل پنجم نتیجه گیری و پیشنهادات
مقدمه
خلاصه پژوهش
ارزیابی و تشریح نتایج آزمون فرضیه ها
محدودیت های پژوهش
پیشنهادها برای تحقیقات آتی
پیشنهادهای کاربردی
منابع ومآخذ
الفمنابع فارسی
بمنابع غیرفارسی
پیوست ها
چکیده انگلیسی
خرید و دانلود آنی فایل