دسته : پرسشنامه
فرمت فایل : word
حجم فایل : 32 KB
تعداد صفحات : 15
بازدیدها : 587
برچسبها : پرسشنامه راهنمای نیازهای GNI
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلپرسشنامه دانلودی حاضر آزمون راهنمای نیازهای gni بوده که بصورت جامع همراه با راهنمای کامل، توضیح کامل پرسشنامه روایی و جداول، پاسخنامه پرسشنامه نیاز به راهنمایی و... می باشد. پرسشنامه gni، نیاز به راهنمایی را در 65 سوال و پنج مولفه می سنجد. در زیر به بخشهایی کوتاه از معرفی پرسشنامه پرداخته شده است.
مقدمه
پرسشنامه راهنمای نیازها (GNI) برای استفاده در یک مطالعه تحقیقاتی برای تشخیص نیاز به راهنمایی دانش آموزان دبیرستان توسط پژوهشگران تهیه شد . ابزار راهنمایی مشابه (GNI) برای استفاده در ارزیابی نیازهای راهنمایی دانش آموزان برای استفاده در راهنمایی آنها بسیار محدود است. (GNI) برای تشخیص نیازهای خیلی ضروری و ضروری دانش آموزان توسط خود آنها پر می شود . (GNI) ساختار سیستم نیازهای هر دانش آموز را مورد توجه قرار می دهد تا درجه ارضای انواع نیازهای دانش آموزان توسط مدرسه یا سیستم راهنمایی اندازه گیری شود .
رایج ترین ساختار نیازهای انسانی که در روانشناسی سازمانی به کار می رود نظریه پیشنهادی مازلو بوده است. او پنج مقوله از نیازهای انسانی را نام می برد که با سلسله مراتبی رتبه بندی شده اند که در آن نیازهای سطحی بالاتر در صورتی مطرح می شوند که نیازهای سطحی پایین تر حداقل تا حدودی ارضا شده باشد . قبل از کارموری برای تشخیص و طبقه بندی نیازها به دو مقوله گسترده یعنی نیازهای اولیه (احشازاد) و ثانویه (روان زاد) قابل ذکر است البته نیازهای اولیه مورد نظر او مربوط به ارضای نیازهای جسمانی است و نیازهای ثانویه مربوط به ارضای نیازهای روانی یا عاطفی همچون نیاز به پیشرفت، قدردانی، پایگاه مطلوب اجتماعی، قدرت و محبت است. شیپلی و وارف برای سنجش نیاز به دلبستگی به توفیقاتی دست یافتند و وارف نیاز به قدرت را اندازه گرفت . هوروکس دریافت که شدت نیازها در مرحله نوجوانی تا حدودی متفاوت می گردد. پالسان نیازهائی مشکلات 900 تن از دانشجویان دانشگاه را مورد مطالعه قرار داد.
ابزارهای مورد نیاز
ارزیابی نیازهای افراد با کمک ابزار خود سنجی انجام می گیرد. طی سالهای گذشته چندین وسیله برای ارزیابی خود تهیه گردیده است .مارتین نیازهای دانشجویان مهندسی، حقوق و پزشکی را با چک لیست صفات (ACL) مورد مطالعه قرار داد و دریافت که فقط داشجویان حقوق نیازهایی را مطرح ساختند که متفاوت از حد متوسط بود . ابزار دیگر برای خودسنجی پرسشنامه عزت نفس (SEI)، مقیاس خود ارزیابی و مقیاسی خود پنداره بلاسو بود. اما مناسب ترین و تازه ترین ابزار ارزیابی نیاز مقیاسی است که واترز و دارل ساخته اند که شامل 13 سؤال است و کلید مقوله های نیاز مازلو به جز پایین ترین سطح آنها (یعنی نیازهای زیستی ) را اندازه گیری می کند. شکل این سؤالات مشتمل است بر پرسشهایی از پاسخگویان راجع به خصوصیات معینی ، (الف) در حال حاضر میزان نیاز چقدر است، و (ب) میزان نیاز چقدر باید باشد ، پاسخ به هر دو قسمت هر سؤال باید روی یک مقیاس 7 موردی داده می شد با کمک مقیاس این محققین نه تنها میزان نیاز موجود را یافتند ، بلکه میزان تحقق نیازنیز با کم کردن پاسخ بخش (ب) از بخش (الف) بدست می آید . طبقات نیاز مورد سنجش واترز و دارل عبارت بودند از ایمنی (3 سؤال)، عزت نفس ( 3 سؤال)، خود مختاری (4سؤال)، خود شکوفانی (3سؤال) و 3 سؤال که طبقه بندی نشده بودند. بر اساس اجرای این مقیاس، واترز و دارل نتیجه گرفتند که این سؤالات قابل کاربرد برای تفکیک ارضای نیازهای سطح بالاتر و پایین تر هستند و رضایت کلی شغلی اساساً تابع نیازهای سطح بالاتر است.
بررسی این مقیاس ها نشان می دهد که بیشتر این ابزارها در مورد جمعیت دانشگاهی یا شاغلین در مشاغل گوناگون تهیه و به کار برده شده اند. هیچگونه ابزار راهنمایی که قابل کاربرد برای ارزیابی میزان نیاز به راهنمایی نوجوانان مدارس متوسطه باشد وجود نداشت. بنابر این اقدام به تهیه (GNI) گردید.
طبقات راهنمای نیازها
(GNI) ابزاری است که برای تشخیص نوع و قوت نیاز به راهنمایی دانش آموزان در پنج جنبه قابل استفاده است ، یعنی ، I. جسمانیII. اجتماعی III. روانیIV. تحصیلی V. شغلی .
تعریف عملیاتی هر یک از این موارد به شرح زیراست : (I).نیازهای جسمانی. نیازهایی هستند که ارضای آنها توسط مدرسه یا مشاوران راهنمایی امکان پذیر است ، مانند راهنمایی شاگردان در فعالیتهایی چون ورزش ها ، بازی و تنظیم ساعت های مطالعه و استراحت ، ده سؤال ( از شماره 1 تا 10 ) GNI درجه شدت نیازهای جسمانی را اندازه گیری می کند،(II). نیازهای اجتماعی در راهنمایی نیازها اشاره دارد به قابلیت دسترسی به محیط اجتماعی مناسب مدرسه که شامل همسالان و دوستان می باشد که در آن با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و با هم کار می کنند، و نوعی پیشرفت اجتماعی را تجربه می نماید . پانزده سؤال ( از 11 تا 25) از GNI میزان شدت نیاز به راهنمایی اجتماعی را می سنجد.(III) نیازهای روانی به راهنمایی به آن دسته از امیال شخص اشاره دارد که به ارضای روانی و عاطفی بودن فرد مربوط است و توسط مدسه یا مشاوران راهنمایی فراهم می شود، سیزده سؤال ( از 26 تا 38) GNI شدت این طبقه از نیازها را اندازه گیری می کند.
(IV) . نیازهای مربوط به راهنمایی تحصیلی اشاره دارد به آماده سازی فرد برای زندگی در یک دنیای پیچیده که شامل مؤسسات رسمی است که با تدارک موجبات رشد همه جانبه شخصیت فرد ، او را برای زندگی آماده می کند . کارکنان مدارس بیشتر معلمان و مشاوران راهنمایی- در این مورد به دانش آموزان کمک می کنند.. نوزده سؤال (از 39 تا 57) GNI شدت نیازهای تحصیلی را اندازه می گیرند. (V) . سرانجام نیازهای شغلی جهت راهنمایی به معنای نیاز به دانستن راجع به دنیای کار و آمادگی برای آن و یافتن جایگاه خود در جامعه با هدف نیل به خودشکوفایی است. هشت سؤال (از شماره 58 تا 65) GNI شدت نیاز شغلی را به راهنمایی می سنجد.
سؤالات GNI
ابتدا 70 سؤال از متون موجود برای GNI جمع آوری شد و به داوران داده شد. تا به پنج طبقه فوق تقسیم بندی کنند. پس از طبقه بندی هر نیاز این فهرستها جمع آوری و سرانجام مطابق علامت گذاری اکثریت داوران طبقه بندی شد، و به این طریق اعتبار این پرسشنامه مشخص گردید.
شکل گیری سؤالات
هر یک از سؤالات GNI شامل درخواست از پاسخگویان است تا یک علامت (×) در زیر یکی از پنج پاسخ چند انتخابی مقابل شماره همان سؤال در پاسخنامه بگذارند . الگوی پاسخ و نمره گذاری به شرح زیر است:
درجه اهمیت وزن - (نمره) گزینه
خیلی زیاد - صفر
زیاد - 1
متوسط - 2
کم - 3
به هیچ وجه - 4
مدت زمان پاسخگویی به 65 سؤال GNI حدود نیم ساعت طول می کشد. در صفحه آخر پرسشنامه قسمتی برای سؤالات منظور نشده در طبقه بندی سفید گذاشته شده است و پاسخگو می تواند هر نیازی را که در پرسشنامه GNI نیامده است در آنجا ذکر کند ، کلید سؤالات بصورت جمله مثبت بیان شده است.
از لحاظ نظری ، کل نمره ای که پاسخگو می تواند بگیرد دامنه اش از صفر تا 260 تغییر می کند. اما دامنه واقعی، بر اساس مطالعه و تحقیق بر روی 600 دانش آموز دبیرستان بین 86 (نشانگر تعداد زیادی نیاز به راهنمایی) تا 145( نشانگر تعداد کمی نیاز به راهنمایی) بوده است. نیم رخی از نیاز به راهنمایی برای هر یک از پاسخگویان به طور جداگانه قابل ارائه است. این نیمرخ به روشنی نیازهای کمتر و بیشتر را در سلسله مراتب نیازها نشان می دهد.
پایایی و اعتبار
ضریب پایایی با اجرای آن به روش آزمون- آزمون مجدد در مورد یک گروه 50 نفری از دانش آموزان در فاصله 4 هفته 82/0 بوده است. اعتبار محتوا با روش انتخاب و طبقه بندی سؤالات توسط داوران تأمین گردید.
کاربردGNI
پرسشنامه GNI را می توان برای راهنمایی دانش آموزان به صورت فردی یا گروهی مورد استفاده قرار داد. همچنین در تحقیقاتی که در آن نمرات 5 طبقه نیاز بطور جداگانه یا کلی مورد بحث باشد قابل کاربرد است.
اطلاعات هنجاری
پرسشنامه GNI در مورد 600 دانش آموز دبیرستانی که از 15 دبیرستان شهر بوپال طبق ویژگی های زیر انتخاب شده بودند اجرا شد: از نظر جنسی (400 پسر و 200 دختر)، از نظر ماهیت مدارس (416 نفر از مدارس دولتی، 184 نفر از مدارس خصوصی). نتایج حاصل به شرح زیر بود....
خرید و دانلود آنی فایل