دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 411 KB
تعداد صفحات : 63
بازدیدها : 376
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 5500 تومان
خرید این فایلمقاله آلودگی هوا و آلاینده و اثرات آنها
قسمتهایی از متن:
آلودگی هوا
آلودگی هوا عبارت است از حضور مواد نامطلوب در هوا به مقداری که بتواند اثرات مضر ایجاد کند. اگر چه در حالت عادی تنها به اثرات سوء وارد بر انسان توجه می شود، اما این تعریف، آلودگی هوا را تنها به این اثرات محدود نمی نماید. مواد نامطلوب می توانند، بر انسان و گیاه، مواد و اشیاء یا محیط زیست جهانی تأثیر گذاشته و یا با مه آلود کردن هوا وایجاد بوهای نامطلوب مناظره جلوه های نامناسب ایجاد نمایند. بسیاری از این مواد مضر از طریق مناسبی که در حال حاضر تحت کنترل انسان نمی باشد، وارد اتمسفر می شوند، در عین حال در اکثر مناطق با تراکم جمعیت زیاد، خصوصاً کشورهای صنعتی، منشاء اصلی این آلاینده ها فعالیت های انسانی می باشد. بطوریکه امروزه شدت آلودگی در سطح جهانی به حدی رسیده است، که بالقوه می تواند برای زمین بحرانی باشد. حوادث ناگوار ناشی از آلودگی هوا مانند حادثه لندن که باعث مرگ بیش از 4000 نفر در سال 1952 در شهر لندن در اثر مه دود فتوشیمیایی، گرم شدن کره زمین، تخریب لایه ازن، ریزش باران های اسیدی، تغییرات شدید اقلیمی و بسیاری از عوارض دیگر، نتیجه ورود آلودگی ها به اتمسفر می باشد. که حیات موجودات را بیش از پیش مورد تهدید قرار می دهد. لذا بایستی، نسبت به کاهش و کنترل آلاینده های تصمیمات جدی تر و عملی تر اتخاذ گردد. ...
...
یکی از عوامل مهم در پخش و انتقال آلوده کننده، باد می باشد. درجه پراکندگی مواد به جریانهای افقی و عمودی باد بستگی دارد. حرکت افقی هوا باد و حرکت عمودی آن، جریان هوا نامیده می شود. میزان انتشار و انتقال هوای آلوده به سرعت مستقیم و قدرت باد وابسته است. بادهای آرام قدرت انتشار ناچیز و بادهای قوی قدرت انتشار زیاد دارند. معمولاً باد در سرعت های بیش از 30 کیلومتر در ساعت در انتقال و انتشار آلودگی ها مؤثر است. بادهای شدید تر تأثیر بسیار بیشتری در پخش آلودگی خواهند داشت.
جریاهای عمودی باد در تصفیه هوا اهمیت بیشتری دارند، زیرا از طریق بالابردن آلاینده ها سبب دور شدن آنها از سطح زمین شده و از طرف دیگر چون سرعت جریان افقی باد در طبقات بالای جو بیشتر است، بنابراین انتقال آلودگی ها به قسمت های فوقانی سبب پراکندگی بهترآنها می شود.
در مناطق کم فشار بعلت صعودی بودن جریانهای هوا، هوای پاک جایگزین هوای آلوده می شود. بنابراین تهویه طبیعی رخ میدهد. اما در مناطق پرفشار بعلت نزولی بودن جریانهای هوا، مواد آلاینده به حالت رکود در محیط مانده و قادر به صعود نیستند. در نتیجه توقف یک سیستم با فشار زیاد برای مدت چند روز در یک منطقه سبب تشدید آلودگی خواهد شد.
ریزش های جوی نظیر باران و برف نیز از پدیده های مهم و مؤثر در شستشوی هوا محسوب می شوند که قادر ند مواد آلوده کننده را به همراه خود به سطح زمین بیاورند. از دیگر عوامل جوی مؤثر در آلودگی هوا می توان به مه اشاره کرد. وقتی در منطقه ای رطوبت نسبی بالا رود ذرات آلاینده بعنوان هسته های تراکم، ذرات آب را به دور خود جمع کرده و تولید مه آلوده می نمایند. در بسیاری از حوادث آلودگی هوا مه به عنوان یک عامل تشدید کننده نقش داشته است.
الف) گرمایش زمین(Global warming ):
گرم شدن زمین ناشی از پدیده اثر گلخانه ای(Green house effect ) می باشد. گرم شدن کره زمین بدلیل ظرفیت زیاد برخی از گازهای پایدار مثل ی اکسیدکربن، فریون ها، هالوژن ها، متان، ازن تروپوسفری ، کلروفروئوروکربن ها، اکسید نیتروس() و غیره در جذب حرارت است. عوامل مذکور بیشتر اشعه خورشید را بدون مزاحمت عبور داده ولی تشعشعات منعکس شده از سطح زمین را که اشعه مادون قرمز می باشد. جذب و مجدداً منعکس می نمایند. همین امر سبب افزایش حرارت کره زمین می شد. دی اکسیدکربن 57 درصد، کلروفلوئوروکربن25 درصد، متان 12 درصد و اکسید نیتروس 6 درصد توزیع گازهای گلخانه ای را به خود اختصاص داده اند. اما از نظر پتانسیل گرمایش، این عوامل به ترتیب عبارتند از: کلروفلوئوروکربنها،اکسیدنیتروس، متان ودی اکسید کربن. اما از نظر کمی وغلظت اتمسفری بیشتر نقش در گرمایش زمین به دی اکسید کربن مربوط می شود. گرم شدن کره زمین به ذوب شدن یخ ها، در قطبین، بالا آمدن سطح آب دریاها تغییرات آب وهوایی و غیره منجر خواهند شد.(شکل 4-3)
خرید و دانلود آنی فایل