دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 76 KB
تعداد صفحات : 35
بازدیدها : 735
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلدر 35 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : فقط درون متنی (منابع آخر در دست نیست)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت docx
قسمتهایی از متن مبانی نظری و پیشینه
مبانی نظری انگیزش شغلی
تعریف شغل
كلمه شغل غالباً بدون تعریف دقیق مورد استفاده قرار می گیرد. پیش از تعریف شغل لازم است «پست» توضیح داده شود. پست عبارت است از مجموعه ای از كارها، وظایف و مسئولیت هایی كه یك فرد در یك سازمان به طور منظم انجام می دهد.شغل یك یا چند پست كاملاً همسان در یك سازمان است كه وظایف، مهارت ها، دانسته ها و مسئولیتهای مشابهی در بر دارد و یا اینكه شغل، تعدادی پست یا مجموعه ای از وظایف است كه از نظر ماهیت و شرایط كار متشابه اند و تعدادی از كارگران كه معمولاً می توانند از یك پست به پست دیگر جابه جا شوند، آنرا بر عهده می گیرند(حیدری پوری، 1390).
شغل از نظر لغوی به معنی به كار واداشتن كسی است و آنچه كه مایه مشغولیت می باشد. از طریق اشتغال، فرد فعالانه در جریان تولید و خدمات مشاركت می كند و پاداشی نقدی یا جنسی دریافت می دارد(شفیع آبادی، 1376).
كار و شغل فعالیتی بدنی یا فكری در جهت تولید و خدمت است. به طور كلی كار فعالیتی است كه از كسی خواسته شده و در مقابل آن به وی مزد پرداخت می شود(تابش فر، 1392)
در تعریف دیگری، شغل عبارت است از گروهی از موقعیتهای مشابه در یك موسسه، اداره یا كارگاه كه افراد واجد شروط خاص می توانند این موقعیت ها را احراز كنند و وظایف محوله راانجام دهند(شفیع آبادی، 1376).
امانی(1379) در مورد تعریف شغل می نویسد: شاغل كسی است كه شغل و حرفه ای دارد و به طور عمده ساعاتی را در هفته و یا در ماه به این شغل و حرفه می پردازد و مزد و حقوق بابت كار در این شغل دریافت می كند.
شفیع آبادی(1376) سه خصوصیت عمده در مورد شغل بیان می كند:1- نوعی فعالیت فكری یا جسمی است كه به منظور رفع نیازهای انسان انجام می گیرد. این تلاش در نهایت باعث خستگی عضلانی و عصبی می شود فرد پس از مدتی كاركردن به استراحت نیاز دارد.
2- تلاش نسبتاً دائمی است و فعالیت های زود گذر و موقتی را كه به زودی عوض می شوند را شامل نمی گردد.
3- از طریق كار، كالایی تولید می شود یا خدمتی ارائه میگردد، كالای تولید شده و خدمت انجام گرفته باید از نظر قانونی مقبول و از دیدگاه شرعی صحیح باشد.
به طور خلاصه می توان گفت: شغل یعنی كاری كه فرد مشغول به انجام آن است و از طریق آن هم انجام وظیفه می كند و هم امرار معاش می نماید.
....
2-3-7- برخی از نظریه های موجود در خصوص انگیزش شغلی
الف)- نظریه كینزبرگ[1]: كینزبرگ به دو نوع انگیزش درونی و انگیزش بیرونی اشاره می كند:1- انگیزش درونی كه خود از دو منبع حاصل می شود: الف)- احساس لذتی كه انسان صرفاً از اشتغال به كار و فعالیت عایدش می شود. ب)- لذتی كه بر اثر مشاهده پیشرفت یا انجام برخی از مسئولیت های اجتماعی به ظهور رساندن توانایی های فرد به انسان دست می دهد.
2- انگیزش بیرونی كه با شرایط اشتغال و محیط كار ارتباط دارد. عوامل انگیزش بیرونی شامل: محیط كار، میزان دست مزد و پاداش و روابط موجود بین كارگرو كارفرما می باشند(ایمانی، 1389).
ب)- نظریه سلسله مراتب نیازها: یكی از مهمترین تئوری ها در زمینه ی انگیزش انسان را ابراهام مازلو[2] (1943) تحت عنوان «سلسله مراتب نیازها» مطرح نمود. وی معتقد بود هر گاه یك سطح از نیازها برآورده شود دیگر برانگیزاننده نیست و سطوح بالاتر نیازها جهت انگیزش فرد شروع به فعالیت می كنند.
1- نیازهای فیزیولوژیكی[3]: مهمترین سطح سلسله مراتب نیازها، نیازهای فیزیولوژیكی است، كه به طور كلی جزء نیازهای ابتدایی هستند. نیاز به غذا و آب و جفت جویی و آنچه برای بقای انسان ضروری است. مطابق این تئوری وقتی این نیازها ارضاء شوند دیگر نمی توان از آنها به عنوان انگیزه سود جست. وسیله ی ارضای این نیازها پول است.
2- نیازهای ایمنی و امنیت[4]: مازلو به ایمنی عاطفی مطابق ایمنی فیزیكی اهمیت قائل است. انسان جهت نگهداری و حفظ آنچه در اختیار دارد نگران است. این نیاز هم پس از ارضاء دیگر نمی تواند به عنوان انگیزه به كار رود.
3- نیاز به وابستگی و عشق[5]: نیاز به پیوستگی و دلبستگی و محشور بودن با دیگران.
4- نیاز به شتاخت و احترام[6]: این سطح، نیازهای سطوح بالاتر انسان را معرفی می كند. نیازهای قدرت، پیشرفت و مقام می تواند در این سطح طبقه بندی شود. مازلو خیلی دقیق این اشاره را دارد كه سطح احترام، شامل هم احترام به خود و هم احترام از ناحیه دیگران است.
5- نیازهای خود شكوفایی یا خودیابی[7]: این سطح اوج تمام نیازهای سطوح پایین، میانی و بالایی انسان است. انسانی كه به مرحله خود شكوفایی می رسد. كلیه ی استعدادهای بالقوه ی خویش را شناخته و به فعل در آورده است و به خود تكاملی رسیده است. مازلو توضیح می دهد كه شخص اگر به طرف آنچه كه پتانسیل دارد، برود شكوفا می شود. خود شكوفایی آرزوی شدن هر چه بیشتر است از آنچه كه فرد قابلیت شدنش را دارد(امین شایان جهرمی، 1382). ...
....
[1]Ginzburgtheory
[2]Abraham Maslow
[3] Physiological Needs
[4] Safty and Security Needs
[5]Belonging and Love Needs
[6]Esteem and Recognition Needs
[7]Self Actualization Needs
....
مطالب:
مبانی نظری انگیزش شغلی
تعریف شغل
2-3-2- تعریف انگیزه و انگیزش
2-3-3- مفهوم انگیزش
2-3-4- انواع انگیزه
2-3-5- نشانه های بی انگیزه بودن افراد
2-3-6- راهكارهای ایجاد انگیزش كاری
2-3-7- برخی از نظریه های موجود در خصوص انگیزش شغلی
2-4- پیشینه پژوهش
2-4-1- پژوهش های داخلی
2-4-2- پژوهش های خارجی
خرید و دانلود آنی فایل