دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 6700 KB
تعداد صفحات : 42
بازدیدها : 400
برچسبها : مبانی نظری فرهنگ سازمانی مدیریت فرهنگ سازمانی
مبلغ : 17000 تومان
خرید این فایلمعرفی مبانی نظری و پیشینه پژوهش فصل دوم پایان نامه مدیریت فرهنگ سازمانی با رفرنس دهی و منبع نویسی درون متنی و منابع پایانی انگلیسی و فارسی به شیوه APA با فرمت WORD
بخشهایی از متن مبانی نظری
مدیریت منابع انسانی عبارت است از نگرش استراتژیک و یکپارچه به مدیریت. با ارزش ترین دارایی های شرکت - یعنی کارکنان آن- چه به صورت فردی، چه در قالب گروهی، در تحقق اهداف سازمان سهیم اند.
جان استوارت معتقد است که می توان مدیریت منابع انسانی را مجموعه ای از سیاستهای به هم مرتبط و مبتنی بر اصول فلسفی و ایدئولوژیک دانست. وی مفهوم مدیریت منابع انسانی را در گرو داشتن چهار ویژگی به شرح می داند:
* مجموعه ای مشخّص از عقاید و مفروضات.
* نیرویی استراتژیک که به تصمیم گیری های آگاهانه در مورد مدیریّت کارکنان کمک می کند.
* مشارکت جدّی و تعیین کننده ی مدیران صف .
* استفاده از ابزارها، به منظور شکل دهی به روابط با کارکنان
در گذشته ی نه چندان دور، مدیران در سازمان ها، ادارات و سرپرستی ها به شش عامل مؤثر در بهره وری توجه داشتند. این عوامل عبارت اند از :1- نیروی کار،2- سرمایه، 3-تکنولوژی، 4- مواد اولیه ،5- تولید، 6- بازار و مهارت مدیریتی.
اما امروزه دانشمندان علم مدیریت معتقدند که عامل مهمتری نیز وجود دارد که به شکل دهی، هدایت و تقویت شش عامل مذکور می پردازد و آن فرهنگ سازمانی است. به همین دلیل افرادی همانند چستربارنارد، فیلیپ سلزنیک و پیترواترمن بیان می دارند که وظیفه ی اساسی مدیریت، شکل دهی و هدایت ارزش های اساسی فرهنگ سازمانی است.
وقتی فردی به عضویت سازمان درآمده، عملکرد او در گرو این است که چه کاری باید انجام دهد و چه کاری انجام ندهد. آگاهی یافتن از نوع کاری که باید انجام شود بستگی به میزان آشنایی فرد از فرهنگ سازمانی موجود دارد. در ارزیابی عملکرد افراد نیز این این موضوع مورد توجه قرار می گیرد که آیا اشخاص مزبور به عضویّت سازمان درآمده است یا خیر و به اصطلاح تا چه حدّ با دیگران سازگار است.
مدیران نیز از این قاعده مستثنی نیستند و فرهنگ هر سازمانی دقیقاً با وظایف و نحوه ی عملکرد مدیریت آن در ارتباط می باشد. به این دلیل که با ایجاد محدودیت هایی برای مدیران بیان می کند که مدیر چه کاری را می تواند انجام دهد و چه کاری را نمی تواند؟ به عبارتی فرهنگ در سازمان نقش یک فیلتر را برای مدیریت ایفا می کند که در عمل مدیر باید مورد تأیید فرهنگ سازمان قرار گرفته و از آن فیلتر عبور کرده باشد. در غیر این صورت مطابق با ارزش ها نخواهد بود و از سوی اکثریت اعضای سازمان مورد تأیید نخواهد گرفت. ...
فهرست مطالب مبانی نظری
مدیریّت منابع انسانی
مدیریّت فرهنگ سازمانی
فرایند مدیریّت فرهنگ سازمانی
جایگاه فرهنگ در سازمان
انواع فرهنگ سازمانی
نقش های فرهنگ سازمانی
الگو های فرهنگ سازمانی
ارتباط بین فرهنگ سازمان و عملکرد مدیریّت
ویژگی های فرهنگ سازمانی از دیدگاه نظریّه پردازان مدیریّت
ویژگی فرهنگ سازمانی از نظر رابینز
ویژگی های فرهنگ سازمانی از نظر آندرو دوبرین
ارتباط بین فرهنگ سازمانی ، اثر بخشی و عملکرد
نتایج تحقیقات پیشین
چهارچوب نظری
منابع فارسی
منابع لاتین
خرید و دانلود آنی فایل