یک روش بر اساس احتمال به منظور بازآرایی شبکه توزیع قابلیت پیاده سازی روی شبکه های واقعی

یک روش بر اساس احتمال به منظور بازآرایی شبکه توزیع  قابلیت پیاده سازی روی شبکه های واقعی یک روش بر اساس احتمال به منظور بازآرایی شبکه توزیع  قابلیت پیاده سازی روی شبکه های واقعی

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : pdf

حجم فایل : 423 KB

تعداد صفحات : 11

بازدیدها : 223

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 12900 تومان

خرید این فایل

یک روش بر اساس احتمال به منظور بازآرایی شبکه توزیع قابلیت پیاده سازی روی شبکه های واقعی

یک روش بر اساس احتمال به منظور بازآرایی شبکه­ی توزیع:

قابلیت پیاده­سازی روی شبکه­های واقعی

چکیده

کاهش تلفات توان را می­توان به عنوان یکی از اهداف اصلی اپراتورهای سیستم توزیع بخصوص برای شبکه­های توزیع غیر دولتیِ اخیر مد نظر قرار داد. بازآرایی فرآیندی عملیاتی است که بطور گسترده­ و با استفاده ار تغییر وضعیت کلیدهای موجود در یک شبکه توزیع و به منظور بهینه­سازی استفاده می­شود. برخی نقاط حساس از جمله بارهای متغیر با زمان و تعداد کلیدزنی­ها که اغلب در اکثر مقالات قبلی از آن­ها چشم­پوشی شده است و یا این کار بصورت همزمان انجام نشده­اند، انگیزه اصلی مقاله حاضر بشمار می­روند. در این مقاله، یک روش احتمالاتی جدید به منظور بازآرایی بهینه پیشنهاد شده است تا هزینه کل عملیات از جمله هزینه کلیدزنی و تلفات توان کاهش یابد. می­توان روش پیشنهادی را با در نظر گرفتن بارهای متغیر با زمان، بین دو هدف اصلی مساله یعنی تعداد کلیدزنی­ها و تلفات توان تعادل بهینه­ای ایجاد کند. کارایی روش پیشنهادی با انجام چندین آزمایش نشان داده شده است و نتایج بدست آمده با دیگر روش­های معتبر و در چندین مورد مقایسه شده­اند.

 

واژگان کلیدی

شبکه­های توزیع الکتریکی، بازآرایی، تلفات توان، کلیدزنی بهینه، بارهای متغیر با زمان.

  1. 1.      پیش­گفتار

در ساختار اصلی یک شبکه توزیع چندین کلید وجود دارد که بصورت عادی باز یا بسته هستند. واضح است که برای دستیابی به اهداف خاصی می­توان برخی کلیدهای باز را به حالت بسته درآورد و یا کلیدهای بسته را به حالت باز تبدیل کرد. کل عملیات برای رسیدن به یک ساختار بهینه تحت عنوان بازآرایی شبکه­های توزیع شناخته می­شود. بطور کلی، می­توان روش­های بازآرایی را به دو گروه عمومی و ویژه تقسیم کرد. در روش­های ویژه،پاسخ اولیه­ای بدست آورده می­شود و سپس در یک الگوریتم خاصی استفاده می­شود و پاسخ­های دیگر با در نظر گرفتن قیود مساله و تا رسیدن به یک نقطه بهبود یافته ادامه یابد. در روش­های عمومی از یک الگوریتم برای حل مساله استفاده می­شود و تعداد زیادی از پاسخ­ها بدست آورده می­شوند که در بین پاسخ­های بدست آمده با انجام عملیاتی، بهبود یافته­ترین پاسخ به عنوان پاسخ نهایی انتخاب می­شود.

تا کنون، چندین روش مختلف برای حل مساله بازآرایی شبکه ارائه شده است. برای مثال، سیوانلار و همکاران [1] فرمولی برای محاسبه تغییرات تلفات توان در نتیجه انتقال یک مجموعه از بارها از یک فیدر به فیدر دیگر توصیف کردند. روند کلی در این روش، که تغییر شاخه نام­ دارد، با بستن تمام کلیدهای شبکه و برای تشکیل ساختار مش (حلقوی) آغاز می­شود. سپس کلیدها بصورت متوالی باز می­شوند تا ساختار شعاعی بازیابی شود و اهداف مشخص همانند کاهش تلفات بدست آید. در [2]، یک الگوریتم ابتکاری برای کمینه­سازی تلفات توان و متعادل­سازی بار استفاده شد، در حالیکه در [3] یک شرایط بهینه کلی (جهانی) برای مساله و الگوریتم­هایی با دو پاسخ ایجاد شد.

شیرمحمدی و واین هانگ [4] روشی برای بازآرایی شبکه­های توزیع ارائه دادند تا تلفات اهمی خط را کمینه کند و این روش دارای نتایجی مرتبط با سیستم­های با ابعاد بزرگ بود. تقریب­های زیادی از روش تغییر شاخه در این الگوریتم رفع شد و زمان محاسبات کمتر شد. از آن پس، به این روش، روش عملیات کلیدزنی متوالی (SSOM) گفته می­شود. در [5]، کاهش تلفات ظاهری و فرمول­های پخش خط برای تعیین موثر عملیات کلیدزنی ایجاد شدند.

بتازگی، روش­های مبتنی بر هوش مصنوعی برای حل این مساله بیان شده­اند و نتایج چنین روش­هایی جالب و مورد توجه هستند این روش­ها شامل سیستم خبره [6]، الگوریتم ژنتیک (GA) [7]، شبکه عصبی [8]، تبرید فلزات (SA) [9]، برنامه­نویسی تکاملی (EP) [10]، و منطق فازی [11، 12]هستند. روش ارائه شده در [11] مرکب از روش­های بهینه­سازی با قوانین ابتکاری و منطق فازی برای عملکرد کارا و مقاوم است و نویسندگان در [12] یک الگوریتم ژنتیک با جهش فازی برای بازآرایی بهینه در سیستم­های توزیع شعاعی ارائه دادند. این روش شامل یک کروموزوم شبکه و یک کنترل جهش فازی برای جستجوی موثر فضای پاسخ است.

همانطور که روشن است، در اکثر این روش­ها، دیماندهای ثابت در هر نقطه بار در نظر گرفته شد. با این حال، بارها در هر دوره زمانی معینی با یک الگوی متفاوتی برای هر باس تغییر می­کنند و این تغییرات بایستی در جستجوی ساختار با مینیمم تلفات در نظر گرفته شود. همچنین بنظر می­رسد که در نظر گرفتن تعداد کلیدزنی­ها ساختار بهینه را تحت تاثیر قرار می­دهد.

توجه این مقاله بر روی دو موضوع در ارتباط با بازآرایی شبکه­های توزیع الکتریکی است. این مسائل حساس که در تحقیقات قبلی، بیشتر مواقع از آن­ها چشم­پوشی شده است و یا بصورت همزمان در نظر گرفته نشده­اند، مورد توجه مقاله کنونی هستند. روش پیشنهادی با در نظر گرفتن بار متغیر با زمان با استفاده از یک روش احتمالاتی و برای اولین بار، می­تواند یک تعادل بهینه­ای بین کلیدزنی­های بهینه و تلفات توان ایجاد نماید. روش پیشنهادی بر روی برخی شبکه­ها اعمال شده است و نتایج بدست آمده از آزمایشات مختلف بطور کامل با دیگر روش­های معتبر در چندین مورد مقایسه شدند.

 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید