دسته : حسابداری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 135 KB
تعداد صفحات : 150
بازدیدها : 232
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلدر تحقیق حاضر به بررسی حسابداری استهلاک و محاسبه و برآورد آن پرداخته شده است.
مفاهیم اصلی و روشهای استهلاک
تعریف استهلاک
استهلاک را به کاهش فایده یک قلم یا یک نوع دارایی ثابت بر اثر عواملی چون مرور زمان، فرسای ناشی از کارو نابابی تعریف کرده اند.
قانون تجارت، پایین آمدن ارزش دارایی ثابت را که در نتیجه استعمال، تغییرات فنی و یا علل دیگر حادث شود موجب استهلاک دانسته است، و در قانون مالیاتهای مستقیم آن قسمت از دارایی ثابت که بر اثر استعمال یا گذشت زمان یا سایر عوامل بدون توجه به تغییر قیمتها تقلیل می یابد قابل استهلاک تشخیص شده است. ولی مفهوم و تعریف استهلاک در حسابداری دقیق تر و مشخص تر است. در عرف حسابداری، سرشکن کردن و تخصیص دادن بهای تمام شده دارایی ثابت را به طریقی معقول و منظم بر دوره های استفاده از آن استهلاک می نامند. بهای تمام شده معمولاً در طول مدت استفاده از دارایی، ثابت می ماند، بطوری که در پایان عمر مفید دارایی، مجموع اقلامهای استهلاک دوره های استفاده از آن برابر می شود بابهای اولیه منهای ارزشی که برای دارایی اسقاط در نظر گرفته شده است.
در تعریف، دو شرط معقول و منظم بودن روش استهلاک کافی تشخیص داده شده است. مراد از معقول آن است که روش استهلاک با فواید حاصل از دارایی در مدت بهره برداری از آن رابطه داشته باشد و شرط دوم حکایت از این می کند که روش مورد استفاده از نظم و ترتیبی منطقی برخوردار باشد.
بنابر توضیح بالا، حسابداری استهلاک به روشی اطلاق می شود که بر اساس آن بهای تمام شده دارایی ثابت، منهای ارزش اسقاط آن، بر مدتی که عمر مفید آن برآورد می شود به طریقی معقول و منظم سرشکن شود. به این تعبیر، منظور از هدف استهلاک، سرشکن کردن و تخصیص بهای تمام شده است و نه تعیین ارزش دارایی.
در این روش فرض بر این است که مبالغی که به عنوان استهلاک از درآمد دوره های مختلف کنار گذاشته می شود منبعی را تشکیل می دهد که حداقل معادل بهره بانکی درآمد ایجاد می کند و یا از هزینه می کاهد. زیرا در غیر این صورت، سود تقسیم می گردید و موسسه برای تامین همان مقدار وجه ناگزیر می شد از تسهیلات اعتباری استفاده کند و بابت آن بهره و کارمزد بپردازند. بر این اساس، استهلاک هر دوره باید طوری تعیین شود که اصل و فرع مبالغ کنار گذاشته شده (استهلاک انباشته) جمعاً اصل سرمایه گذاری در یکقلم دارایی را در پایان عمر مفید آن جبران نماید.
برای این کار هزینه استهلاک دوره های مختلف با استفاده از فرمول اصل و بهره مرکب مجموعه اقساط طوری تعیین می شود که مجموع اقساط استهلاک به علاوه بهره مفروض متعلق به آن در طول عمر مفید اقساط استهلاک طوری تعیین می شود که با افزودن بهره ای مفروض به آن- با فرض تمرکز وجوه در یک حساب سپرده مجموعاً برابر اصل سرمایه گذاری اولیه شود.
حال مبلغ، سرمایه گذاری استهلاکی (قسط) هر سال که با افزودن بهره ای مفروض به نرخ 12% اصل سرمایه گذاری در دارایی مورد مثال را در پایان عمر مفید آن جبران می کند به ترتیب زیر محاسبه می نمائیم...
خرید و دانلود آنی فایل