دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 306 KB
تعداد صفحات : 131
بازدیدها : 420
برچسبها : کارآفرینی انگیزه وابستگی
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلپایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد(M.A) مدیریت بازرگانی، مدیریت تحول عنوان: نقش انگیزه وابستگی در علاقه به حرفه های کارآفرینی دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
چکیده
در دنیای کنونی با افزایش جمعیت و رشد سریع تغییرات، جوامع به سرعت در حال گسترش، رشد و شکوفایی هستند که در این میان کارآفرینی در عصر مدرن امروزی یکی از اصلی ترین راهبردهای بنیادی هر کشور محسوب می شود. در حقیقت در یک اقتصاد پویا، تمامی عوامل همواره در حال تغییرات مداوم هستند و در این وضعیت فرد کارآفرین به عنوان یک تعدیل کننده قوی برای مقابله و سازگاری با شرایط جدید، نقش تعیین کننده و مهمی را در زندگی بشر و پیشرفت جامعه انجام می دهد. در واقع این پایان نامه با هدف بررسی نقش انگیزه وابستگی در علاقه به حرفه های کارآفرینی دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت صورت گرفته است. روش تحقیق در این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی می باشد، همچنین جامعه آماری این تحقیق دانشجویانی هستند که در سال های 91 و 92 در رشته مدیریت بازرگانی دانشگاه مذکور شروع به تحصیل کرده اند، که تعداد 278 نفر به عنوان نمونه آماری از طریق جدول مورگان انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات لازم از پرسشنامه استاندارد گرایش بین فردی و خوداشتغالی که به تایید اساتید و صاحبنظران مدیریت هم رسید استفاده گردید. در این پژوهش پایایی پرسشنامه ها با استفاده از ضرایب آلفای کرونباخ محاسبه گردید که نتایج حاکی بر پایایی قوی پرسشنامه بود. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی می باشد. نتایج حاصل از این پژوهش بیان می کند که بین انگیزه وابستگی و علاقه به حرفه های کارآفرینی در میان دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت رابطه ی معناداری وجود دارد.
واژگان کلیدی : انگیزه وابستگی، علاقه به کارآفرینی، محرک مثبت، توجه
با توجه به مطالعات مختلفی که صورت گرفته، ثابت شده است که ویژگی های کارآفرینان اغلب اکتسابی است و نه توارثی و از این رو در حال حاضر آموزش کارآفرینی به یکی از مهم ترین و گسترده ترین فعالیت های دانشگاه تبدیل شده است.
موضوع پژوهش به دو دلیل از اهمیت خاصی و ویژه ای برای تحقیق برخوردار است. دلیل اول این است که امروزه با رشد سریع تکنولوژی و تغییرات مداوم و همچنین با زیاد شدن جمعیت، دولت پاسخگوی اشتغال سریع و مناسب برای افراد جوان و تحصیل کرده نمی باشد در این صورت افراد باید به صورت خودجوش و فعال به فکر ایجاد کسب و کارهای مناسب و دارای توجیه اقتصادی باشند تا بتوانند علاوه بر خود اشتغالی به چرخه اقتصادی کشور هم کمک نمایند. که در این میان شهر رشت با توجه به داشتن افراد جوان و مستعد و همچنین اقلیم مناسب دارای ویژگی های مناسبی برای ایجاد کسب و کار می باشد. این پژوهش با توجه به روحیات و ویژگی های افراد تحصیل کرده به دنبال یافتن میزان انگیزه وابستگی در این افراد برای ایجاد کسب و کار و خود اشتغالی می باشد. دلیل دوم که لزوم این تحقیق در این زمینه را دنبال می کند، نتیجه تحقیق است که نتایج تحقیق می تواند به عنوان بازخوردی به گسترش کارآفرینی کمک کند و باعث بهبود این امر گردد در حقیقت تاکنون هیچ کاری در زمینه نقش انگیزه وابستگی در علاقه به کارآفرینی در استان گیلان و خصوصاً در دانشگاه های این استان انجام نشده است که این امر بر اهمیت موضوع می افزاید.
این پایان نامه میزان انگیزه وابستگی در علاقه به حرفه های کارآفرینی دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت را مشخص و بیان می کند.
هدف از این تحقیق پاسخ دادن به این سوال است که آیا بین انگیزه وابستگی و علاقه به کارآفرینی دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی رابطه معناداری وجود دارد؟
امروزه بحث انگیزش شدیداً مورد توجه دانشمندان علوم رفتاری و روانشناسان قرار گرفته است. در واقع انگیزش، نتیجه رابطه متقابل فرد با موقعیت یا وضعیتی است که در آن قرار می گیرد.در واقع انگیزش عبارتست ار نیروهایی که موجب هدایت رفتار در جهت ارضای برخی از نیازها می گردد. انگیزش چگونگی تقویت، هدایت و استمرار رفتار را نشان می دهد. برخی از نظریه های انگیزش، منشاء رفتارهای انسان را درونی فرض می کنند و نقش عوامل محیطی را در ایجاد انگیزش نادیده گرفته اند. از سوی دیگر تعدادی از نظریه ها نیز تاثیر عوامل محیطی را در ایجاد انگیزش مورد توجه قرار داده اند. اما خواه عوامل درونی، خواه عوامل محیطی و یا ترکیبی از آنها هم اگر منشاء بروز انگیزش در افراد باشند، غایت رفتارهایی که از انسان سر می زند به منظور ارضای نیاز است. کریتنر معتقد است انگیزش، فرآیندی روانشناختی است که هدف و جهت رفتار را نشان می دهد. بافورد، بدیان و لیندنر انگیزش را تمایل و آمادگی برای رفتار کردن به طریق هدفدار برای دستیابی به نیازهای ارضاء نشده ی معینی دانند. در تعریفی دیگر هیگینز، هرسی و بلانچارد انگیزش را یک سائقه درونی برای ارضای نیازهای ارضاء نشده تعریف می کنند، همچنین انگیزش اراده و خواست برای نیل به موفقیت است. به طور کلی انگیزش به مجموعه نیروهای پیچیده، سائقه ها، نیازها، شرایط تنش زا با ساخت و کارهای دیگری اطلاق می شود که به آغاز فعالیت فردی برای تحقق اهداف و تداوم آن منجر می شود. در نتیجه مراد ما از انگیزش عبارت از نیروی درونی است که افراد را برای تحقق اهداف شخصی و سازمانی بر می انگیزد. عملکرد افراد تابعی از انگیزش، توانایی و محیط است.
یکی از رویکردها برای مطالعه کارآفرینی و شناسایی کارآفرینان، استناد به خصایص رفتاری آنهاست که از آن با عنوان رویکرد ویژگی ها یا خصایص نام برده می شود. از این منظر، افراد کارآفرین از ویژگی های شخصیتی خاصی برخوردارند که مخاطره پذیری (اعتدال)، نوآوری و خلاقیت، مسئولیت پذیری، داشتن عزت و اعتماد به نفس، خواهان احترام، منزلت و شهرت اجتماعی، خواهان آزادی و ابتکار عمل، توانایی برقراری ارتباطات قوی با دیگران، واقع گرایی، هدف گرایی، آرزومندی، توفیق طلبی و رشدگرایی، قدرت طلبی، تهاجمی بودن (اندیشه و رفتار آوانگارد گونه)، ظرفیت راهبردی، تحمل ابهام و عدم قطعیت، توانایی واکنش به مسائل و مشکلات، پر انرژی، انگیزه مندی، خوش بینی، نوع دوستی، متعهد بودن، استقلال طلبی و گرایش به ارزشهای شخصی، خواهان شناخت و کسب مهارت و دانش فنی و داشتن مرکز کنترل درونی بخشی از ویژگی های این افراد است. همچنین به عقیده مک کلند کارآفرینان دارای ویژگی هایی از قبیل اصالت و نوآوری، ریسک گریزی متوسط، پذیرش مسئولیت فردی، آگاهی از نتیجه روش خود و برنامه ریزی بلند مدت می باشند همچنین بروکهاس و هوروپتز معتقدند که علاوه بر ویژگی های شخصیتی، ویژگی های تجربی و سابقه (پذیرش الگوی نقش، نارضایتی شغل) و جمعیت شناختی (سن، تحصیلات، خانواده و کودکی) نیز مورد توجه است....
از مهمترین عوامل ضد انگیزشی می توان به موارد زیر اشاره نمود :
1. ترس از دست دادن سرمایه شخصی
2. ترس از ناتوانی مالی برای راه اندازی کسب و کار
3. نگرانی از عدم امکان تامین الزامات قانونی
4. نگرانی از فقدان امنیت اجتماعی و فساد اداری
5. ترس نداشتن مهارت و تجربه مناسب
چکیده
فصل اول : کلیات تحقیق
مقدمه
بیان مسأله تحقیق
اهمیت و ضرورت اجرای تحقیق
چارچوب نظری تحقیق
اهداف اساسی تحقیق
فرضیه های تحقیق
تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرهای تحقیق
قلمرو تحقیق
نتیجه گیری و جمع بندی فصل اول
فصل دوم : مبانی نظری تحقیق
مقدمه
مفاهیم و تعاریف کارآفرینی
سیر تحول تاریخی کارآفرینی
دوره اول : قرن و میلادی صاحبان پروژه های بزرگ
دوره دوم : قرن میلادی مخاطره پذیری
دوره سوم : قرون ، و اوایل قرن بیستمتمایز کارآفرینان از دیگر بازیگران صحنه اقتصاد
دوره چهارم : دهه های میانی قرن بیستم میلادی نوآوری
دوره پنجم : دوران معاصر رویکرد چند جانبه
انواع کارآفرینی
کارآفرینی مستقل
کارآفرینی سازمانی
کارآفرینی شرکتی
کارآفرینی دولتی
کارآفرینی از راه دور
کارآفرینی ارزشی یا اجتماعی
کارآفرینی اطلاعاتی
کارآفرینی زوجی
کارآفرینی فناورانه
: کارآفرینی زنان
تعریف فرد کارآفرین
ویژگی ها و خصوصیات شخصیتی(روان شناختی ) فرد کارآفرین
عوامل موثر بر ظهور کارآفرینان
اهمیت و ضرورت کارآفرینی
رویکردهای کارآفرینی
رویکرد شخصی
خصوصیات روانشناختی
خصوصیات جمعیت شناختی
رویکرد رفتاری (انسان شناسی )
رویکرد محیطی (رویکرد جامعه شناسی )
رویکرد اقتصادی
پیامدهای کارآفرینی
عوامل موثر بر کارآفرینی
انگیزه وابستگی
تعریف انگیزش
انواع انگیزه
انگیزه بیرونی
انگیزه درونی
ویژگی های انگیزه
انگیزه مهمترین عامل بهره وری
عوامل ضدانگیزشی کارآفرینی
پیشینه تحقیقات
مطالعات داخلی
مطالعات خارجی
نتیجه گیری
فصل سوم : روش شناسی تحقیق
مقدمه
روش تحقیق
جامعه آماری
نمونه آماری و روش نمونه گیری
روش گردآوری و ابزار گردآوری اطلاعات
روایی ابزار گردآوری داده ها
پایایی ابزار گردآوری داده ها
روش تجزیه و تحلیل داده ها
نتیجه گیری
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
توصیف متغیرهای تحقیق
سن
حمایت عاطفی
محرک مثبت
توجه
مقایسه اجتماعی
انگیزه وابستگی
علاقه به کارآفرینی
آزمون فرضیه های تحقیق
نتیجه گیری
فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات
مقدمه
نتایج پژوهش
نتایج مشخصات فردی گروه نمونه
نتایج آزمون فرضیه ها
پیشنهادات پژوهش
محدودیت های پژوهش
پیشنهادات برای تحقیقات آتی
ضمیمه ها
فهرست اشکال، جداول و نمودارها