دسته : -گزارش کار آموزی و کارورزی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 58 KB
تعداد صفحات : 64
بازدیدها : 210
برچسبها : رنگ و رزین گزارش کارآموزی رنگ پودری سمند
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلمعرفی گزارش کارآموزی گروه شیمی رنگ در کارخانه رنگ پودی سمند آرا با موضوع موضوع : رنگ و رزین
بخشهایی از متن گزارش کارآموزی
کارخانه رنگ پودری سمند علاوه بر تولید رنگ و رزین به رنگ آمیزی قطعات خودرو به صورت الکترواستاتیک می پردازد.
این کارخانه به مساحت 2 هکتار بوده و دارای 3 واحد مجزای کنترل کیفی بوده و با سرمایه بالغ بر 10 میلیارد تومان مشغول فعالیت می باشد این سرمایه شامل دستگاه های مجهز که تماما از سوئیس وارد شده می باشد.
در بخش ورودی کارخانه و در اولین سوله دستگاهی وجود دارد که پیگمنت یا همان رنگدانه را هم می زند و تبدیل می کند. ...
از انواع دیگر رنگهای آزو که در این کارخانه تولید می شود در دسته بیش آزو قرار می گیرد می توان از قرمز کنگو نام برد که از رنگهای قدیمی و معروف است و از جفت شدن بنزیدین تترا آزته شده با دو مول 1- نفتیل آمین -4- سولفونیم اسید به دست می آید.
رنگینه های دیسپرس مانند رنگینه های حلال، اغلب از انواع شیمیایی آزو و آنتراکینون بوده که مانند آنها دارای گروه های قابل حل نظیر سولفونیک اسید نمی باشند ولی در عوض گروه های آمینو یا آمینوی استخلاف شده دارند و چنانچه در محیط های آبکی مصرف شوند حتما باید با مواد دیسپرس کننده به کار روند زیرا در آب نامحلول بوده ولی در حلال های آلی قابل حل هستند این رنگینه ها تمایل به جذب در هیچ الیافی به جز استات ها و الیاف مصنوعی از قبیل نایلون و... را ندارند.
رنگینه های فوق بیشتر از انواع شیمیایی آزو و آنتراکینونی بوده که عموما دارای گروه های هیدروکسیل در موقعیتهای هستند که می توانند با فلزاتی نظیر کروم، کبالت، مس، قلع بنمایند تا سرعت رنگرزی بالا رفته و مهمتر از آن، ثبات رنگرزی را سبب شوند.
در این ارتباط در رنگرزی به اصطلاحی بر می خوریم به نام دندانه زدن، مقصود از دندانه زدن یعنی حلال استفاده از املاح فلزات قابل ترکیب با آب، که می تواند جهت تشکیل کمپلکس فلزی به کار رود.
رنگینه های راکتیو
رنگهای راکتیو برای اولین بار در اواسط دهه 1950 توسط کمپانی ICI ابداع شدند. این رنگها با سهم کاربردی 25% بالاترین سهم کاربردی رنگها را به خود اختصاص داده اند. رنگینه های راکتیو دارای عوامل فعالی هستند می توانند تحت شرایط قلیایی و با گروه های هیدروکسیل و یا آمینی الیافی مانند پشم، سلولز. پلی آمیدها پیوند شیمیایی تشکیل دهند و به همین دلیل این رنگینه ها را راکتیو می نامند. رنگینه های راکتیو عمدتا از ساختارهای پشمهای آزو یا آنتراکینونی هستند که 50% آنها دارای گروه راکتیو مونو و یادی کلرو تری آزینیل هستند لازم به ذکر است که ساختارهای شیمیایی متفاوت دیگری نیز در این دسته از رنگینه ها موجود هستند که به نام کمپانی سازنده آنها با نام های تجاری مختلفی معروف شده اند مانند رنگینه راکتیوی که دارای ساختار پیریمیدین در مولکول خود هستند. ...
رزین های اپوکسی به دلیل خصایص فراوان و متنوعی که می توانند داشته باشند، مورد توجه هستند و عمدتا از واکنش تراکمی دی فنیل پروپان و اپی کلروهیدرین در حضور یک قلیا به دست می آیند.
یک رزین اپوکسی می تواند ماکزیمم دو عامل اپوکسی در دو انتهای زنجیر خود داشته باشد و تعداد n عامل هیدروکسیل، که باعث قطبی شدن این رزین و چسبندگی خوب آن بر روی سطوح فلزات می شود. همچنین اتصالات اتری، بسیار پایدارتر از اتصالات استری هستند و بنابراین رزینهای اپوکسی دارای مقاومت شیمیایی خوبی می باشند.
وجود حلقه های بنزنی در رزینهای اپوکسی باعث سختی بیشتر و در نتیجه شکستگی پلیمر حاصله شده و بنابراین باید آن را با ترکیبات دیگر اصلاح نمود و در واقع موجبات سه بعدی شدن آن را فراهم آورد در این عمل، گروه های اپوکسی و یا هیدروکسیل وارد واکنش می شوند و از آنجایی که این گروه ها با فواصل زیادی نسبت به هم قرار دارند، لذا رزین اپوکسی نهایی انعطاف پذیری بهتری خواهد داشت.
این رزین ها عمدتا کوپلیمری از فرم آلدئید با اوره یا ملامین می باشند و از آنجایی که فیلم حاصله از آن ها بسیار شکننده و دارای چسبندگی کمی بر روی سطوح فلزی است لذا با رزین هایی که محتوی گروه های فعال کربوکسیل و هیدروکسیل هستند مانند رزین های آلکیدی و یا اپوکسی قابل امتزاج بوده و خواص مطلوبی به فیلم های حاصله می دهند.
فهرست مطالب گزارش کارآموزی
فصل اول: آشنایی کلی با مکان کارآموزی
فصل دوم : ارزیابی بخش های مرتبط با رشته علمی کارآموز
رنگهای تولیدی مورد مصرف در صنایع نساجی
مواد اضافه شونده
مواد یکنواخت کننده
مواد حمل کننده
رزین ها
روغن ها
رنگ جهت یخچال و فریزر
رنگدانه ها و خواص فیزیکی آنها
فصل سوم: آزمون آموخته ها ، نتایج و پیشنهادات
خرید و دانلود آنی فایل