پایان نامه نارسایی هیجانی و از خود بیگانگی در نوجوانان وابسته به اینترنت

پایان نامه نارسایی هیجانی و از خود بیگانگی در نوجوانان وابسته به اینترنت پایان نامه نارسایی هیجانی و از خود بیگانگی در نوجوانان وابسته به اینترنت

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 485 KB

تعداد صفحات : 173

بازدیدها : 342

برچسبها : اعتیاد به اینترنت از خود بیگانگی وابستگی به اینترنت نارسایی هیجانی

مبلغ : 11000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه و تحقیق جامع در مورد اعتیاد به اینترنت در نوجوانان و نارسایی هیجانی و از خود بیگانگی در نوجوانان وابسته به اینترنت

پایان نامه نارسایی هیجانی و از خود بیگانگی در نوجوانان وابسته به اینترنت

چکیده :

اختلال اعتیاد به اینترنت به عنوان یک اختلال تازه شناخته شده فضای جدیدی را برای انجام تحقیقات ایجاد کرده است. مطالعات نشان می دهد ویژگی های روانی افراد با نوع استفاده از اینترنت رابطه دارد به همین منظور هدف از این پژوهش بررسی تأثیر نارسایی هیجانی و از خود بیگانگی در وابستگی به استفاده از اینترنت و همچنین بررسی نقش این متغیرها در پیش بینی استفاده افراطی و اعتیادآمیز از اینترنت در دانش آموزان مقطع متوسطه بود. نمونه این پژوهش 362 نفر دانش آمور مقطع متوسطه بودند که به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. متغیرهای مذکور به ترتیب توسط ابزارهای مورد بررسی قرار گرفتند : مقیاس آلکسی تایمی تورنتو، مقیاس از خود بیگانگی (Alination Scale)، مقیاس اعتیاد به اینترنت یانگ، همچنین به منظور افزایش اعتبار نتایج حاصل از پژوهش علاوه بر مقیاس های اصلی مطرح شده، مقیاس تنظیم هیجان شناختی نسخه کوتاه، برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون معناداری همبستگی، تحلیل واریانس چند متغیره، رگرسیون چند متغیره استفاده شد یافته های تحقیق نشان می دهد نارسایی هیجانی و از خود بیگانگی با وابستگی به اینترنت مؤثر هستند یعنی قابلیت پیش بینی آن را دارند. به عبارت دیگر متغیرهای نارسایی هیجانی و از خود بیگانگی بر وابستگی به اینترنت مؤثر هستند یعنی قابلیت پیش بینی آن را دارند. به عبارت دیگر متغیرهای نارسایی هیجانی و از خود بیگانگی باوابستگی به اینترنت همبستگی چندگانه معناداری دارد. فرضیه اول تحقیق که بیانگر تفاوت نارسایی هیجانی درمیان دانش آموزان وابسته به اینترنت و غیروابسته به اینترنت و غیروابسته به اینترنت است تأیید شد یافته های تحقیق نشان می دهد نارسایی هیجانی در میان دانش آموزان وابسته به اینترنت و غیروابسته به اینترنت با هم تفاوت معناداری دارد. فرضیه دوم تحقیق که بیانگر تفاوت از خود بیگانگی در میان دانش آموزان وابسته به اینترنت و غیروابسته به اینترنت است تأئید شده بطوریکه یافته های تحقیق نشان می دهد از خود بیگانگی در میان دانش آموزان وابسته به اینترنت و غیروابسته به اینترنت با هم تفاوت معناداری دارد. فرضیه سوم تحقیق که مبین وجود رابطه میان وابستگی به اینترنت و نارسایی هیجانی است تایید شد. این ارتباط مستقیم(مثبت) و معنادار است، بدین معنی که با افزایش وابستگی به اینترنت، نارسایی هیجانی نیز افزایش می یابد. فرضیه چهارم تحقیق که بیانگر وجود رابطه میان وابستگی به اینترنت و از خود بیگانگی در دانش آموزان است تأئید شد. یافته های تحقیق نشان می دهد. این ارتباط مستقیم(مثبت) و معنادار است بدین معنی که با افزایش وابستگی به اینترنت، از خود بیگانگی نیز با نسبت زیادی افزایش می یابد. فرضیه پنجم تحقیق که مبین تأثیر نارسایی هیجانی و از خود بیگانگی بر وابستگی به اینترنت است تأئید شود بطوریکه نارسایی هیجانی و از خود بیگانگی به ترتیب بیشترین ارتباط را با وابستگی به اینترنت دارند.

کلید واژه : نارسایی هیجانی، از خود بیگانگی، وابستگی به اینترنت

تعریف اختلال اعتیاد به اینترنت

اعتیاد به اینترنت یا استفاده مشکل زا از اینترنت، صرف نظر از یک بیماری یا یک آسیب روانی یا معضل صرفا اجتماعی، پدیده ای است مزمن، فراگیر و عود کننده که یا صدمات جدی جسمانی، مالی، خانوادگی، اجتماعی و روانی همراه است شخص وابسته متعاقب وابستگی به آن دچار افت جدی در کارکردهای فردی و اجتماعی می گردد. اعتیاد به اینترنت یا استفاده بیش از حد از دیگر آسیب های فردی و تا حدودی اجتماعی اینترنت است که گاهی از این بیماری تحت عنوان اعتیاد مجازی و مشهورتر از آن با عنوان اختلال به اعتیاد اینترنت نام برده می شود. اگر فردی متوجه شد که قادر نیست یک روز را بدون استفاده از اینترنت سپری کند، شکی نیست که این فرد به استفاده از اینترنت معتاد شده است. علت و ریشه اعتیاد به اینترنت از مباحث داغی است که نظریه پردازان مختلفی را به خود مشغول کرده است و نظرات مختلفی در این باره وجود دارد. جان گروهول که گفته می شود توسط وی تحقیقات وسیعی در این زمینه انجام گرفته است، معتقد است چیزی که باعث اعتیاد آور شدن اینترنت گردیده، اجتماعی شدن است. به عقیده گروهول جنبه هایی از اینترنت که کاربران بیشترین وقت خود را در آنها سپری می کنند، با تعامل اجتماعی مرتبط است. البته انسان ها و مخصوصا جوانان ساعت ها وقت خویش را صرف کتاب خواندن، تماشای تلویزیون و مکالمه تلفنی می کنند، و حتی گاهی از خانواده و دوستان و محیط خویش غافل می شوند، ولی آیا می توان گفت که آنها معتاد تلفن و تلویزیون هستند؟ البته نه سرّ اختلاف اینترنت با دیگر رسانه ها و خصیصه اعتیادزای آن در این است که جوان بهنگام کار با اینترنت به دنبال هویت یابی و تعامل اجتماعی است و این فرایند اجتماعی شدن است که آن را اعتیاد آور می سازد....

طبقه بندی انواع اعتیاد به اینترنت

اعتباد به اینترنت یک اصطلاح وسیع است که شامل مشکلات کنترل امیال و رفتار متنوع و وسیعی می شود. در طبقه بندی ای که توسط روان شناسان صورت گرفته است حداقل 5 نوع مشخص اعتیاد به اینترنت وجود دارد:

1- اعتیاد به وب سایت های سکسی (چت رومها یا سایت های هرزه نگاری)

2- اعتیاد به ایجاد رابطه با دوستان مجازی در چت رومها که جایگزین دوستان واقعی فرد شوند.

3- وسواس و اعتیاد به قماربازی های آنلاین، اعتیاد به حراجیهای آنلاین، تجارت وسواسی آنلاین.

4- اضافه بار کردن اطلاعات (پوشش افراطی وب سایت ها، وب گردی بی هدف

5- اعتیاد به بازی های اینترنتی افراطی، بارگذاری نرم افزارهای جدید و مختلف و هر آنچه که به علم کامپیوتر و نرم افزارهای گوناگون مربوط می شود.

دکتر پراتارلی و دانشجویانش 4 فاکتور و گروه را برای کاربران اینترنت و مدل آسیب شناختی استفاده از اینترنت (PIU) توصیف کرده اند:

فاکتور و طبقه اول - روی رفتارهای اختلال گونه که به استفاده فراوان از اینترنت مربوط است متمرکز شده و بوسیله چندین سبک رفتارهای مشکل آفرین، طرح کلی آن را مطرح کرده اند.

فاکتور و طبقه دوم - استفاده کاربردی از اینترنت را بررسی کرده که شامل استفاده با معنی و مفید (هدفمند) از اینترنت است.

فاکتور و طبقه سوم - بر روی استفاده از اینترنت در جهت دستاوردهای حمایت اجتماعی یا ارضاء جنسی تأکید دارد. این فاکتور توضیح می دهد که چگونه کاربر خجالتی یا درونگرا به اینترنت اعتماد می کند تا احساسات خودش را بیان و توجه افرادی را در چت رومها بدست آورد.

فاکتور و طبقه چهارم - افرادی را توصیف می کند که به هیچ وجه به اینترنت وابسته نشده اند یا بطور معمولی و بهنجار از این تکنولوژی استفاده می کنند.

شرایط و ویژگی های روانی اعتیاد به اینترنت

بیشتر کاربران به اینترنت معتاد نمی شوند. همینطور بین مردمی که قمار می کنند یا الکل می نوشند، حدود 5 تا 10 درصد مشکلات رفتاری بر ایشان ایجاد می شود و برخی معتقدند این ارقام مشابه با تعداد کاربران آسیب پذیر اینترنت است. تخمین زده شده است که از تعداد 47 میلیون نفری که آنلاین می شوند، بیشتر از 2 تا 5 میلیون نفر مستعد ابتلا به وابستگی به اینترنت هستند.

به عقیده سولر تفاوت زیادی است بین نوجوانی که به دلیل تسلط پیدا کردن به مرحله های بعدی یک بازی کامپیوتری ساعات زیادی از وقت خود را به اینترنت وصل می شود. تا شخصی خانه دار یا جوانی بیکار که در ماه 500 دلار در حراجیهای آنلاین یا چت رومها خرج می کند و همچنین با تاجری که نمی تواند خودش را از برنامه های مالی دور کند و مدام آنلاین است تا قیمتها و آخرین صعود سهام های بورس را ذخیره و انباشه کند. بعضی اعتیادهای اینترنتی به دلایل بازی و رقابت و بعضی به دلیل نیازهای اجتماعی می باشد و بعضی دیگر شاید به فرار از واقعیت های دشوار زندگی و تنهایی و کسالت. بطور مثال محققین بر این باورند که چت و گپ زدن در چت رومها بیشتر نوجوانان و جوانان را برای استفاده بی نهایت از اینترنت تحریک خواهد کرد. دکتر یانگ پرفسور روان شناسی از دانشگاه پیترزبورگ نیز معتقد است که: آسیب پذیران اینترنت، افرادی تنها، کسل و افسرده، درون گرا و بدون عزت نفس هستند که شاید سابقه اعتیاد به دیگر مواد را نیز داشته باشند.

روانشناسان معتقدند که گروهی از مردم زمان زیادی را آنلاین هستند. تعداد از این مردم که مشکلاتی در زمینه زناشویی دارند بیشتر در وب سایتهای سکسی وقت خود را می گذرانند و تعدادی که افسرده و منزوی و فاقد اعتماد بنفس لازم هستند در چت رومها مشغول هستند.

در واقع مسائل و مشکلات زندگی هر فرد و نوع شخصیت و ذهنیت هر فردی مشخص می کند که آن فرد در اینترنت چطور و چگونه و به چه مقدار وقت بگذراند و آنلاین باقی بماند.

...

عنوان

چکیده

فصل اول : مقدمه پژوهش

مقدمه

بیان مسأله

اهمیت و ضرورت پژوهش

اهداف موضوع پژوهش

فرضیه های پژوهش

تعریف نظری و عملیاتی متغیرهای اصلی

فصل دوم : پیشینه پژوهش

مقدمه

درنگی بر تاریخچه اینترنت

تعاریف

انزوای اجتماعی و از خود بیگانگی

آلکسی تایمیا ( نارسایی هیجانی )

تنظیم هیجان

اجزای اصلی ترکیب تنظیم هیجان

ساختارها و فرآیندهای مرتبط با تنظیم هیجان

ساختار عصب روان شناسی تنظیم هیجان

تنظیم هیجان شناختی

راهبردهای تنظیم هیجان شناختی

تاریخچه مطالعه تنظیم هیجان

نظریه روان تحلیل گری

سنت استرس مقابله

خود تنظیمی

عوامل تنظیم گر هیجان

تفاوتهای جنسیتی تنظیم هیجان

خانواده و تنظیم هیجان

اینترنت

کاوش مفهومی اینترنت

اینترنت به عنوان رسانه

فرهنگ اینترنت

سنخ شناسی اثرات اینترنت بر روابط اجتماعی

نظریه های تأثیر اینترنت بر جامعه

نظریه مک لوهان

اینترنت و خانواده

اثرات اجتماعی اینترنت از چشم انداز روانشناسی اجتماعی

وابستگی روانی به اینترنت

تعریف اختلال اعتیاد به اینترنت

تأثیر کامپیوتر و اینترنت بر کودکان و نوجوانان

استفاده بیمارگونه از اینترنت

وابستگی روانی به اینترنت و جنسیت

گروه های آسیب پذیر

طبقه بندی اعتیاد به اینترنت

ویژگی های روانی اعتیاد به اینترنت

علایم آسیب شناختی استفاده از اینترنت

آسیب های روان شناختی اینترنت

انواع آسیب های فردی و روان شناختی

اثر اینترنت بر مهارتهای اجتماعی

نظریه های مختلف از آسیب شناختی اینترنتی

نظریه پویایی روانی و شخصیت

نظریه کنترل اجتماعی

تبیین رفتاری

تبیین بیو پزشکی

نظریه شناختی

نظریه شناختی رفتاری

پژوهش هایی در زمینه اختلال وابستگی به اینترنت

تحقیقات و مطالعات مرتبط با موضوع پژوهش

پژوهش هایی که سازه های آن نوجوان و اینترنت می باشد

پژوهش های انجام شده در داخل کشور در زمینه استفاده اینترنت

پیشینه تحقیقات

تحقیقات انجام شده در داخل کشور

تحقیقات انجام شده در خارج کشور

جمع بندی

فصل سوم : روش اجرای تحقیق

مقدمه

روش پژوهش

جامعه آماری

حجم نمونه و شیوه نمونه گیری

ابزار پژوهش

روش اجرا

شیوه گردآوری داده ها

روش های تجزیه و تحلیل اطلاعات

فصل چهارم : تجزیه و تحلیل

یافته های توصیفی

یافته های استنباطی

فصل پنجم : نتیجه گیری و بیان پیشنهادها و محدودیت ها

مقدمه

بحث در نتایج

جمع بندی و نتیجه گیری

کاربرد پژوهش

پیشنهادات پژوهش

محدودیت های پژوهش

منابع

ضمایم

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید