دسته : معارف اسلامی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 69 KB
تعداد صفحات : 117
بازدیدها : 287
برچسبها : تحقیق بینش اسلامی
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلتحقیق حاضر بر آن است که به میزان تأثیر بررسی کتاب دینی سال اول دبیرستان در شکل گیری هویت دینی دانش آموزان منطقه 7 از دیدگاه معلمان بپردازد.
اگر در نظام اسلامی، تربیت دینی به ثمر نرسد و نسل جوان جامعه تربیت صحیح دینی پیدا نکند یعنی تربیت اسلامی در وجود و شخصیت آنان زنده فعال نباشد تلخی این ناکامی با شیرینی هیچ کامیابی دیگری قابل تحمل نیست و نباید دل را به موفقیت های دیگر خوش داشت و از اصل قضیه غافل بود.
قشر جوان در هر جامعه ای به لحاظ برخورداری از توان و انرژی فراوان قادرند تأثیر تعیین کننده ای بر آینده آن جامعه داشته باشند آنها به راحتی تغییرات اجتماعی فرهنگی و حتی سیاسی جامعه را سمت و سو می دهند. قادرند امنیت فرهنگی جامعه را تأمین کنند و یا فرهنگ را به سویی برند که مطلوب جامعه نیست. چرا که میراث فرهنگی گذشتگاه توسط آنها به نسل بعد منتقل می شود و چنانچه آنها در انتقال این میراث فرهنگی امانت دار خوبی باشند و در مواجه با فرهنگهای دیگر دچار خودباختگی فرهنگی نشوند، خواهند توانست امنیت فرهنگی آن جامعه را تأمین کنند ولی اگر در مواجهه با فرهنگهای بیگانه دچار خودباختگی فرهنگی شوند، تا چند نسل بعد از فرهنگ مطلوب جامعه نمی توان خبر گرفت.
اهداف پرورش هر نظام آموزش نشان دهنده فلسفه اصول آموزش و پرورش آن نظام می باشد مثلاً اگر فلسفه آموزش و پرورش در نظامی تنها پرورش انسانهایی کارآمد باشد اصول آموزش و پرورش و اهداف آن نیز جلوه گر فلسفه کارآمدی خواهند بود.
در نظام آموزشی ما، بر اساس اعتقادات اسلامی است و قوانین و لوایح موجود مصوب شورای عالی آموزش و پرورش اولویت و جهت گیری کلی تمام برنامه ها و فعالیت ها، تقویت ارزشهای الهی و معنوی در دانش آموزان می باشد مثلاً در اصل چهارم از اصول حاکم بر نظام آموزش و پرورش آمده است
در آموزش و پرورش نه تنها تصمیمات دینی خاص، بلکه همه برنامه ها و آموزش ها باید به عنوان اجزای یک مجموعه هماهنگ اسلامی، بر حسب اقتضا و گنجایش، جنبه و جهت دینی داشته باشد. برنامه ریزان و معلمان باید در همه برنامه ها و فعالیت ها بنا بر مقتضیات خاص هر موضوع به جنبه های الهی و تقویت بینش دانش آموزان توجه کنند.
البته باید توجه داشت که با توجه به نگرش اسلام نسبت به انسان، در تعیین اهداف نظام آموزش ایران، به پرورش تمام ابعاد وجود انسان، توجه شده است، هدف کلی، تربیت انسان معتقد و مسلمانی است که بتواند در ابعاد اجتماعی، سیاسی، زیستی ، اخلاقی، فرهنگی، هنری و علمی رشد یابد این ابعاد هفتگانه در کنار بعد دینی (یا اعتقادی) با وجود هشت گانه اهداف نظام آموزشی ما را تشکیل می دهد و لذا می توان گفت در نظام آموزشی ما اصطلاحاتی نظیر، هویت سیاسی، اجتماعی و ملی، مذهبی ناظر بر مجموعه فعالیت ها، برنامه ها و طرحهایی هستند که به تحقق هر یک از مجموعه اهداف مصوب کمک می کنند.
در نظام آموزش جمهوری اسلامی ایران و برای تحقق اهداف تربیت دینی تمهیداتی چند اندیشیده شده است از مهمترین این تمهیدات تدریس درس مستقل با عنوان کلی درس دینی از پایه دوم ابتدایی تا پایه سوم دبیرستان (دوره متوسطه) و نیز دوره پیش دانشگاهی می باشد عنوان این درس در دوره متوسطه بینش اسلامی است که بر اساس نظام سالی واحدی در هر هفته دو ساعت آموزشی و بر اساس نظام ترمی واحدی هفته ای چهار ساعت آموزش را در یک نیم سال به خود اختصاص می دهد.
تعلیم و تربیت آدمی امر پیچیده، پردامنه و وقتگیر است که همکاری نهادهای مختلف و افراد متعدد و هماهنگی همه فعالیتهای مربوطه را ایجاب می کند. اولین شرط هماهنگی فعالیتها، وحدت هدف و مقصد است که باید برنامه ها و فعالیتهای مربوط را هدایت نماید. باید هدف نهایی تعلیم و تربیت بطور کلی و مخصوصاً برای افرادی که در تنظیم برنامه های مربوط نقشی بعهده دارند روشن باشد و هدف تربیت جوانان در هر یک از مراحل رشد نیز به صراحت تعیین و به مربیان اعلام گردد. تعیین و تصریح هدف نهایی و هدفهای واسطه که برای نیل به هدف نهایی ناگزیر باید تحقق حاصل کنند علاوه بر اینکه وسیله مناسبی برای ایجاد هماهنگی لازم در فعالیتهاست، شرط لازم امکان ارزشیابی نتایج فعالیتها نیز می باشد.
خرید و دانلود آنی فایل