پایان نامه مقایسه رضایت زناشویی و نگرش مذهبی زنان شاغل و خانه دار

پایان نامه مقایسه رضایت زناشویی و نگرش مذهبی زنان شاغل و خانه دار پایان نامه مقایسه رضایت زناشویی و نگرش مذهبی زنان شاغل و خانه دار

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 89 KB

تعداد صفحات : 85

بازدیدها : 328

برچسبها : ضایت زناشویی نگرش مذهبی اشتغال زنان

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی مقایسه ای میزان رضایت زناشویی و نگرش مذهبی در بین زنان شاغل و خانه دار

هدف کلی پایان نامه حاضر بررسی نقش و تاثیر کار کردن و شاغل بودن زنان و یا خانه دار بودن آنها بر میزان رضایت زناشویی و اعتقادات مذهبی می باشد.

اهداف جزئی عبارتند از:

1- تاثیر میزان اشتغال زن یا خانه دار بودن زن بر تعداد فرزندان

2- سنجش میزان رضایت شوهر از شاغل بودن زن در بیرون از خانه

3- تاثیر خانه دار بودن زن بر میزان موفقیت تحصیل فرزند

4- تاثیر زمان کار زن بر میزان رضایت زناشویی و اعتقادات مذهبی

5- شناسایی میزان تحصیلات مادر چه از لحاظ شاغل بودن و یا چه از لحاظ خانه دار بودن بر تربیت فرزندان.

در بررسی رابطه زناشویی و رضایتمندی از ازدواج آنچه اهمیت بسیاری دارد توجه به پیچیدگی این پدیده ی اجتماعی و نقش عوامل بسیار مختلف در آن است. آنچه که حایز اهمیت می باشد آن است که رضایتمندی فرد در درون خانواده و هم در ساختار جامعه سنجیده شود. به منظور بررسی تاثیر ساختار اجتماع بر روی رضایتمندی زناشویی (نوع اشتغال، سیستم آموزشی و نقش های جنسیتی و .....) مطالعات متعددی صورت گرفته است. هدف از آنها یافتن ارتباط بین ویژگی های فردی (رضایتمندی زناشویی) و ساختار اجتماع می باشد. از نظر روان شناسان آرامش روانی و احساس رضایت از زندگی از ویژگیهای اساسی در افراد سالم و بهنجار است. بررسی حالات و روحیات فرد با ایمان نیز حاکی از آرامش خاطر و صفای درونیشان است و درون فرد مومن روشن از نور حقیقت و سرشار از لذت معنوی است.

تاثیر که کار زن و درآمد وی در ابعاد مختلف زندگی دارد بر کسی پوشیده نیست. خصوصا اثری که این درآمد بر رفاه خانواده و رضایت زناشویی می گذارد. امروزه رفاه خانواده در جوامع بسیار مهم است و اعضای آن خصوصاً زن و شوهر تلاش خود را انجام می دهد تا از هر جهت به آرامش و خوشبختی و رضایت برسند.

اشتغال زنان در فعالیتهای اقتصادی خارج از چارچوب خانوار که طی چند دهه ی گذشته تدریجا اهمیت یافته مسایلی را مطرح کرده است که به دلیل اهمیت موضوع، پژوهش های متعددی صورت گرفته است و از آنجا که این امر خصوصا در ایران با شتابزدگی برخی از گروهها مطرح گردید. در عین حال شرایط اجتماعی - فرهنگی جامعه ایران در خیلی از موارد پویایی مناسب با آن را نداشته است. اشتغال زنان از سویی با مسائل حاد در برخی از موارد مواجه گردیده و از سوی دیگر اختلاف عقیده در میان توده های مختلف مردم را موجب شد.از جمله این عوامل رضایت و عدم رضایت زناشویی است. اگر بخواهیم رضایت زناشویی در خانواده ایجاد کنیم یا به دنبال عواملی باشیم که موجب ایجاد رضایتمندی می شود و خانواده ها را به سوی آن ترغیب کنیم یکی از این عوامل اشتغال زنان است.مشارکت روز افزون زنان در بیرون از خانه باعث تقویت حس اعتماد به نفس و استقلال و افزایش قدرت تصمیم گیری و برخورد مناسب با حوادث زندگی و اثر مطلوب بر روابط خانوادگی بر جای گذارده است

مفاهیم و اصطلاحات

رضایت زناشویی

رضایت زناشویی خوشدلی و خشنودی از زنده بودن، زیستن، عمر و حیات و معاش با زن یا شوهر، شوهر کردن و ازدواج معنی شده است و در عموم رضایت زناشویی احساس تعلق و وابستگی زن و شوهر احساس همدلی و محبت بین آنها و رضایت مند بودن از زندگی از تمام جهات است.از لحاظ عملیاتی و اهداف تحقیق رضایت از زندگی زناشویی با کسب امتیازات بالا در پرسشنامه رابطه مستقیم دارد. یعنی کسانی که رضایت بیشتری از زندگی زناشویی دارند از امتیاز بالا و بیشتری در پرسشنامه برخوردار خواهند بود.

اعتقادات مذهبی

مذهب عبارت خواهد بود از تجربه و احساس رویدادهایی که برای هر انسان در عالم تنهایی و دور از همه ی وابستگیها روی می دهد به طوری که انسان از این مجموعه در می یابد که بین او و آن چیزی که او آن را امر الهی می نامد رابطه ای برقرار کرده است.

اشتغال یا شاغل

در فرهنگ عمید مشغول شدن بکاری، پرداختن و سرگرم شدن به کاری تعریف شده است. از دیدگاه راهنمایی شغلی و حرفه ای کار و پیشه فعالیت دایمی است که به تولید کالا و یا خدمات منجر می شود و برای اجرای آن دستمزدی در نظر گرفته می شود و بیرون از خانه و حداقل 4 ساعت باشد.

خانه دار

به کسانی که در داخل خانه به فعالیت پرداخته و امور خانه را انجام می دهند اصطلاحاًخانه دار گفته می شود و خانه دار به کسی گفته می شود که در بیرون از خانه شغل و حرفه ای که دارای دستمزد معین باشد نداشته باشد و بیشتر اوقات خود را به امور خانه داری و در داخل خانه سپری کند.

فهرست مطالب پایان نامه

فصل اول کلیات تحقیق

مقدمه

بیان مسئله

ضرورت و اهمیت تحقیق

هدف کلی

اهداف جزئی

مفاهیم و اصطلاحات

رضایت زناشویی

اشتغال یا شاغل

خانه دار

فصل دوم

پیشینه پژوهش

مقدمه

رضایت زناشویی

عوامل مؤثر در رضایت زناشویی

برقراری روابط اجتماعی

روابط جنسی

مسائل اقتصادی- اجتماعی

ارتباط با اقوام و اطرافیان

مسائل ارزشی عقیدتی و مذهبی

مزاج و شخصیت

مفهوم و هدف ازدواج

دلایل تمایل به ازدواج

خصوصیات زوجین رضامند

اشتغال زنان

اثرات اشتغال زن بر فرزندان

تأثیر اشتغال زن بر نقش پدر خانواده

تاریخچه اشتغال زنان در ایران

زنان شاغل

شغل مادری

مقایسه ای بین مشکلات زندگی زنان شاغل و خانه دار

مروری بر مطالعات انجام شده

تحقیقات انجام شده

فصل سوم :

روش پژوهش

روش تحقیق

جامعه آماری

روش نمونه گیری

حجم نمونه

ابزار تحقیق

روایی و اعتبار پرسشنامه

روش نمره گذاری پرسشنامه

روش تجزیه و تحلیل داده ها

منابع و ضمایم

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید